Incluzio Leiden > Cursus Creatief Leven helpt bij eenzaamheid

Cursus Creatief Leven helpt bij eenzaamheid

Dit jaar biedt Incluzio Leiden voor het eerst de cursus Creatief Leven aan, een goed onderbouwd hulpaanbod voor mensen die zich te vaak alleen voelen en daar iets aan willen doen. In mei start er een cursus op dinsdagmiddagen in Leiden Zuidwest, bij Huis van de Buurt Vogelvlucht.

Voel je je te vaak alleen en wil je daar iets aan doen?

Is het je nog niet zo goed gelukt om iets aan je situatie te veranderen? Wat maakt dat het je niet zo goed lukt om leuk of positief, te reageren? De oorzaak hiervan kan eenzaamheid zijn. Net als chronische pijn en stress is langer durende eenzaamheid niet gezond, dus je moet het voorkómen of er iets aan doen.

8 Bijeenkomsten

De cursus Creatief leven bestaat uit acht leuke en positieve bijeenkomsten. Stap voor stap ontdek je wat je graag wilt veranderen en hoe je dat kunt aanpakken. In een groep van maximaal twaalf mensen van verschillende leeftijden leer je wat werkt.

Deelnemers besteden thuis tijd aan het oefenen met opdrachten uit het werkboek dat ze krijgen. Mensen die de cursus eerder deden maakten echt een nieuw begin. Ze gingen veel positiever weg dan ze binnenkwamen. Tijdens een laatste bijeenkomst zeiden ze bijvoorbeeld: “nu mag ik er zijn”. Iemand anders: “Ik kan nu tegenslag opvangen”. Of: “ik ben positief gestemd”.

Wil je meer informatie? Bekijk dan de digitale folder.

“Ik ben positief gestemd”

Reactie van een deelnemer

Startdatum

De cursus start op dinsdagmiddag 8 mei. Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van 20,- euro voor koffie en thee (als dat een bezwaar is, neem even contact op).

Aanmelden

De eerste stap, je aanmelden, kun je nu al zetten! Meer informatie en aanmelden bij Incluzio, Erna ten Broeke (EtBroeke@incluzio.nl), tel: 06 20 19 94 67.