Incluzio Leiden > Cursus Creatief leven

Cursus Creatief leven

Omgaan met eenzaamheid

Voel je je te vaak alleen en wil je daar iets aan doen? Is het je nog niet zo goed gelukt om iets aan je situatie te veranderen? Wat maakt dat het je niet altijd lukt om leuk of positief, te reageren? De oorzaak hiervan kan eenzaamheid zijn. Net als chronische pijn of stress is langer durende eenzaamheid niet gezond. De cursus Creatief leven ondersteunt deelnemers bij een veranderproces. In acht leuke en positieve bijeenkomsten van 2,5 uur ontdek je stap voor stap wat je graag wilt veranderen en hoe je dat kunt aanpakken. In een groep van maximaal twaalf mensen van verschillende leeftijden leer je wat werkt.

Oefenen met opdrachten

Deelnemers besteden thuis tijd aan het oefenen met opdrachten uit het werkboek dat ze ontvangen bij aanvang. Mensen die de cursus eerder deden in een andere gemeente maakten echt een nieuw begin. Ze gingen veel positiever weg dan ze binnenkwamen. Enkele uitspraken genoteerd tijdens een laatste bijeenkomst: “nu mag ik er zijn”. Iemand anders: “Ik kan nu tegenslag opvangen”. Of: “ik ben positief gestemd”.

Cursus van 8 weken

De cursus start op dinsdagochtend 7/2/2023 en eindigt na 8 wekelijkse lessen op 28/3/2023. Er wordt een eigen bijdrage gevraagd van 20 euro. Deelnemers ontvangen een werkboek, creatieve materialen en de acht bijeenkomsten inclusief koffie en thee. Meer informatie en aanmelden bij Jolanda Swart, buurtcoach in de Kooi. E-mail: Jswart@incluzio.nl. Tel: 06 20 89 13 55. Aanmelden is verplicht en vol is vol.