Incluzio Leiden > Vergroen je straat bij Bos- en Gasthuis

Vergroen je straat bij Bos- en Gasthuis

Vergroen de buurt met Incluzio!

Een boomspiegel is het stukje grond rondom de voet van een boom. Door deze te vullen met vrolijke bloemen, fleurt niet alleen de straat op maar help je de natuur ook een handje. Zo’n bloeiend minituintje trekt namelijk ook weer vlinders en bijen aan. Een win-win dus!

Op zaterdag 6 mei wil Incluzio samen met buurtbewoners de boomspiegels in de wijk een groene make-over geven. Doe je mee?

Hoe werkt het?

Kies allereerst een boom uit! Dit kan alleen, met je buren of de hele straat. Deze meld je aan bij ons via onderstaande contactgegevens. Is de boomspiegel goedgekeurd, dan krijg je een convenant toegestuurd. Hierin staat dat jullie de boomspiegel adopteren. Dit betekent dat jullie zorgen dat de boomspiegel er netjes bij ligt. De gemeente haalt dan eventueel de stenen eruit en brengt een vruchtbare laag aarde aan.

Op zaterdag 6 mei komt Incluzio langs met koffie, thee én het vergroenpakket! Hierin zit alles wat jullie nodig hebben om de boomspiegel om te toveren tot bloeiende minituin!

Onder de aangemelde boomspiegels verloten we meerdere waardebonnen voor zowel tuincentrum de Bosrand of bloemist ‘Laurens zet de bloemen buiten’.

Aanmelden kan tot maandag 3 april.

Voor vragen, meer info of aanmelden kun je contact opnemen met buurtcoach Léon Kloos op lkloos@incluzio.nl of met activiteitencoördinator Tess Barning op 06-82252963. Voor het aanmelden van een booomspiegel stuur je een foto van de boom mee en vermeld je de straatnaam. Staan er meerdere boomspiegels in de straat, vermeld dan ook even bij welk huisnummer de boomspiegel in de buurt staat.

Vergroen je straatdag wordt alleen georganiseerd in de wijk Bos- en Gasthuis. De buurten die eraan mee kunnen doen zijn: Vreewijk, Haagweg-Noord & Zuid, Gasthuiswijk, Fortuinwijk-Noord & Zuid, Boshuizen en Oostvliet.