Incluzio Leiden > Nieuws > Jonge mantelzorgers in het zonnetje

Jonge mantelzorgers in het zonnetje

Speciale activiteiten in augustus

Ken je een kind dat opgroeit met een langdurig ziek, verslaafd, lichamelijk of geestelijk beperkt familielid, thuis of in de directe omgeving? Dan heeft hij of zij vaak extra zorgtaken. Eén op de vier kinderen in Nederland bevindt zich in deze situatie. Deze kinderen noemen we jonge mantelzorgers.

Het kan goed zijn voor je kind om iets voor anderen te betekenen. Maar het kan ook zwaar zijn als je kind veel moet helpen in het huishouden of bij de verzorging, en mee moet denken over volwassen zaken. Hierdoor krijgt hij of zij niet de kans om zich te ontwikkelen zoals andere kinderen van dezelfde leeftijd.

Er is misschien minder tijd voor school, sport en spelen met vriendjes. Ook kan het kind zich (te) verantwoordelijk voelen, of last krijgen van lichamelijke klachten door spanning en overbelasting.

Mantelzorgcoaches
De mantelzorgcoaches van Incluzio zetten zich iedere dag in voor deze helden. Zo zijn jonge mantelzorgers bijvoorbeeld iedere laatste dinsdag van de maand geheel vrijblijvend welkom in onze Recharge Lounge in de Stadskamer (Nieuwstraat 7) en organiseren we deze zomer twee speciale activiteiten om hun extra in het zonnetje te zetten:

 • Escapetour vanaf de Beestenmarkt
  Leeftijd: 12-24 jaar (ook 24-30 jaar welkom)
  Datum: Dinsdag 27 augustus
  Tijd: 17.00-19.30 uur
 • Escaperoom in de Bubbeljungle
  Leeftijd: 6-12 jaar
  Datum: Woensdag 28 augustus
  Tijd: 14.00-16.00 uur

Dus, ken jij een jonge mantelzorger? Deel dit bericht binnen je netwerk of kijk op ikzorgvoor.nl voor meer informatie. Aanmelden kan via mantelzorgleiden@incluzio.nl (vermeld graag naam en leeftijd).