Incluzio Leiden > Wat we doen > Aandacht voor ouderen

Aandacht voor ouderen

Veel ouderen vinden het prettig om in hun eigen huis en vertrouwende omgeving zo lang mogelijk te blijven wonen.

Soms heeft u gewoon behoefte aan een praatje en contact met anderen, of aan iemand die met u meedenkt. Bij Incluzio werken ervaren seniorencoaches en vrijwilligers die speciaal aandacht hebben voor ouderen.

Wilt u graag de regie houden over uw eigen leven? Wij ondersteunen en stimuleren u daar graag bij. Wij komen ook bij u thuis als u daar behoeft aan heeft. Of u komt langs in een van onze  Huizen van de Buurt.

Een huisbezoek
Onze 75+ huisbezoeken hebben als doel met u mee te denken, en te kijken naar wat u nodig heeft. Vrijwilligers van het seniorenwerk bieden een luisterend oor en horen graag wat u bezighoudt. Bent u tevreden over uw leven? Of is er iets dat u wilt verbeteren? Samen zoeken wij naar wat mogelijk is.

Anderen ontmoeten
Onze seniorencoaches weten wat er in de buurt te doen is: waar het mogelijk is om aan te schuiven voor een lekkere maaltijd, voor een goede film, een activiteit om te bewegen, een creatieve activiteit, een gesprek óf gewoon voor de gezelligheid.

Een activiteit die bij u past
Ieder mens is anders. Wij proberen aan te sluiten bij uw eigen interesses en mogelijkheden.

Ook helpen we bij het vinden van een netwerk waar je voor elkaar wat doet en van betekenis kunt zijn.

Is de drempel om bij een Huis in de Buurt naar binnen te gaan voor u te hoog? Maar u wilt wel graag anderen ontmoeten? Wellicht kunnen we u helpen bij het vinden van een maatje in uw buurt of bij het uitoefenen van uw hobby.

U kunt altijd contact opnemen met de seniorencoach in uw Huis van de Buurt.

Winkels in de buurt