Incluzio Leiden > Cursus Reizen met het Openbaar Vervoer (OV)

Cursus Reizen met het Openbaar Vervoer (OV)

Cursus Reizen met het Openbaar Vervoer (OV) – Stevenshof – 3 keer vanaf woensdag 2 oktober – 14:00 uur

Praktische uitleg over het gebruik van het openbaar vervoer? Veilig en gemakkelijk reizen met openbaar vervoer moet voor iedereen mogelijk zijn. Daarom geven OV-ambassadeurs uitleg over het reizen met trein en bus. U kunt deelnemen aan een driedelige cursus ‘reizen met het openbaar vervoer’, bedoeld voor 55-plussers.​

In de cursus krijgt u van deskundige OV-ambassadeurs advies en tips over het reizen met trein of bus. Spelenderwijs wordt u wegwijs gemaakt in het gebruik van het ov.

Het is voor sommige mensen al wat langer geleden dat ze gebruik maakten van het openbaar vervoer. Door deze driedelige cursus te volgen en door samen een oefenreisje te ondernemen, blijkt het vaak allemaal mee te vallen. Een uitje naar familie of een bekende, naar een museum of een bezoek aan het ziekenhuis is geen probleem meer.

In de eerste twee bijeenkomsten krijgt u informatie over reismogelijkheden en hoe het aanschaffen van een geldig vervoersbewijs in zijn werk gaat. Vervolgens kunt u kennismaken met de verschillende mogelijkheden om een reis te plannen. Door samen een reis te plannen raakt u ook hiermee vertrouwd. Internet, apps, telefoon maar ook papier kunnen ingezet worden.

De bijeenkomsten duren ongeveer 1,5 uur en er is natuurlijk volop gelegenheid om vragen te stellen. De derde bijeenkomst is een proefreis. Tijdens deze proefreis wordt u geassisteerd met het opladen van een OV-chipkaart, het kopen van een geldig plaatsbewijs en met het in- en uitchecken. U kunt persoonlijk ervaren hoe gemakkelijk het reizen met bus en trein is.

Data: 2 en 9 oktober in het Huis van de Buurt, 16 oktober proefreis
Deelname aan deze cursus is gratis. De reiskosten van het proefreisje zijn voor rekening van de deelnemer. Aanmelden kan via het formulier hieronder, of telefonisch op telefoonnummer 038 – 454 0130

"*" geeft vereiste velden aan