Incluzio Leiden > Bijna 18 en dan…

Bijna 18 en dan…

Je bent bijna 18 jaar. Gefeliciteerd, je bent bijna volwassen. Als je 18 jaar bent mag je opeens heel veel dingen volgens de wet, maar er zijn ook praktische zaken die je moet regelen. Je moet bijvoorbeeld een zorgverzekering afsluiten en je kunt studiefinanciering en toeslagen aanvragen.

Ben je benieuwd wat je allemaal moet regelen of wil je weten wat jouw rechten en plichten zijn?

Wij hebben een handige handleiding opgesteld waarin alle praktische zaken zijn opgenomen die je moet regelen als je 18 wordt. Denk eens aan het regelen van studiefinanciering, het bijhouden van de administratie, hoe je om gaat met schulden, toeslagen en verzekeringen. Of het vinden van woonruimte. Hoe is het eigenlijk wettelijk geregeld rondom de leerplicht? En met welke studiekosten moet je sowieso rekening houden? Heb je juridische hulp nodig? Hoe stel je een CV op? En een motivatiebrief als je ergens gaat solliciteren? Wil je een eigen bedrijf beginnen of wil je weten wat jouw rechten zijn als werknemer? En wat is het minimum jeugdloon? En hoe controleer je eigenlijk of nieuws nep of echt is? Kortom: genoeg vragen én antwoorden die je terug leest in onze handleiding.

Download de handleiding ‘Handleiding jongeren’

Meer informatie?

Wil je meer informatie over wat je moet regelen als je (bijna) 18 bent? Neem dan contact op met de buurtcoach bij jou uit de wijk. Je vindt de contactgegevens bij de verschillende Huizen van de Buurt.

Contactgegevens Huizen van de Buurt