Incluzio Leiden > Een Goede Buur

Een Goede Buur

Voor een goed gesprek en praktische vragen

Een Goede Buur is er voor jou. Tijdens de inloopmomenten van Een Goede Buur staan de buurtcoaches, studenten en vrijwilligers van Incluzio Leiden voor je klaar om je te helpen bij allerlei zaken. Bijvoorbeeld bij het aanvragen van zorgtoeslag of het schrijven van een sollicitatiebrief. Maar ook kunnen we meedenken over verduurzaming van je huis, activiteiten waar je aan kunt deelnemen en het leggen van nieuwe contacten.

Twijfel je of je met je vraag wel juist zit bij Een Goede Buur? Blijf niet met je vraag rondlopen. Mochten wij niet degene zijn met het antwoord, dan denken we graag met je mee over bij wie je wel op de juiste plek bent. We hebben een nauwe samenwerking met onder andere SOL Leiden, BuZz, Het Sociaal Wijkteam en JGZ en kennen ook veel buurt- en vrijwilligersorganisaties.

Buurtcoach Jolanda:

“Een meneer woont met zijn gezin in een oude woning dat koud en vooral heel vochtig is. De woningbouwvereniging is niet onwelwillend om hem tegemoet te komen, maar als het hele huis energiezuinig en tochtvrij moet worden gemaakt, kost dat te veel om nu uit te voeren. Ze gaan de woning enigszins isoleren maar juist dat wat hij graag wil, het huis tochtvrij maken, wordt niet in het opknapplan meegenomen. De hogeschool-studenten die ondersteunen bij Een Goede Buur hebben meneer gewezen op onder andere het bestaan van de energieambassadeurs in de wijk en het huurteam. Deze partijen geven onder andere tips om (eenvoudig) te verduurzamen. Ook hebben de studenten meneer geholpen bij zijn communicatie naar de woningbouw over de tocht en zijn wens om het alsnog aan te pakken. Meneer was erg blij met de hulp!”

Inloopmomenten

Heb je ook een praktische vraag of juist een goed idee voor de buurt? Loop gerust eens binnen tijdens het inloopmoment bij jou in de buurt. De koffie staat klaar!

De inloopmomenten in onze Huizen van de Buurt zijn op:

  • Maandag 9.00 – 11.00 uur
  • Dinsdag 9.00 – 11.00 uur
  • Donderdag 13.00 – 15.00 uur

De adresgegevens van onze Huizen van de Buurt vind je hier.

Let op: in de Binnenstad kun je voor Een Goede Buur (Extra) terecht op onderstaande tijden en locaties:

  • Maandag 09.00 – 11.00 uur
    Speeltuinvereniging Ons Eiland  (Kortenaerstraat 61)
  • Woensdag 09.00 – 11.00 uur
    Nieuw Pancrat (Middelstegracht 85)