Incluzio Leiden > Nieuws > De Energiekaravaan

De Energiekaravaan

De Energiekaravaan: samenwerken om de energierekening van inwoners te verlagen!

Op donderdag 16 november vond in Het Gebouw de officiële opening van de Energiekaravaan plaats. Het project is een initiatief van Duurzaam Leiden in samenwerking met Incluzio, LSM en enkele andere organisaties.

Officiële start De Energiekaravaan met wethouder Yvonne van Delft

Op de foto’s – Officiële start De Energiekaravaan met wethouder Yvonne van Delft

Een maand lang is de Energiekaravaan tijdens de inloopspreekuren ‘Goede buur’ aanwezig in het Huis van de Buurt Het Gebouw. Daarna bezoekt de karavaan elke maand een ander Huis van de Buurt. Tijdens de inloopspreekuren kunnen inwoners vrijblijvend langskomen voor informatie. Adviseurs of coaches praten met de Leidenaren over de mogelijkheden om het energieverbruik te verminderen. Welke kleine maatregelen kun je nemen om warmte binnen te houden en hoe verminder je je stroomverbruik?

Een lagere energierekening is niet alleen gunstig voor je portemonnee, maar ook beter voor het milieu en soms ook voor je eigen comfort. Daarom biedt de Energiekaravaan ook de mogelijkheid van een gratis advies aan huis van een energiecoach aan. Of een gratis klushulp, die helpt om tochtstrips te plakken, lampen te vervangen en radiatorfolie op te hangen.

Je vindt de Energiekaravaan op de volgende data en locaties:

Het Gebouw
Arubapad 2
t/m 7 december 2023
Op Eigen Wieken
Valkenpad 5
8 januari t/m 2 februari 2024
De Morschwijck
Topaaslaan 19
5 februari t/m 1 maart 2023
Matilo
Zaanstraat 126
4 maart tot en met 29 maart
Vogelvlucht
Boshuizerlaan 5
1 april tot en met 26 april