Incluzio Leiden > Nieuws > De Koffiesjop

De Koffiesjop

De Koffiesjop: ontmoeting en ondersteuning voor mantelzorgers

Incluzio Leiden startte onlangs met een laagdrempelig initiatief gericht op mantelzorgers en degenen die zij verzorgen: de Koffiesjop. Iedere dinsdagochtend zijn mantelzorgers en degenen die door hen verzorgd worden van harte welkom in de Nieuwstraat 7.

Marian Knol, mantelzorgcoach bij Incluzio Leiden: ‘Mantelzorger ben je soms 24/7. Dat zoiets een zware belasting kan zijn, zien we bij Incluzio regelmatig. Daarom zijn we onlangs in de Nieuwstraat 7 met een laagdrempelig initiatief gestart, gericht op mantelzorgers en de hulpbehoevenden die door mantelzorgers ondersteund worden: de Koffiesjop. Ons doel is mantelzorgers aan elkaar verbinden zodat zij steun vinden bij elkaar. Gastvrouwen en -heren en enthousiaste MBO-studenten zorgen voor een warm welkom, koffie met wat lekkers, gezelschap, een goed gesprek en ondersteuning.’

Iedere dinsdagochtend

Iedere dinsdagochtend is de Koffiesjop ‘geopend’. Aanmelden is niet nodig, de inloop is vrij. Wil je als mantelzorger even tijd voor jezelf en de stad in, dan kan dat. Mocht er met de hulpbehoevende iets aan de hand zijn, dan nemen de gastvrouwen en – heren telefonisch contact met je op.

Gastvrouw of – heer worden?

Spreekt dit concept je aan en zou je graag gastvrouw of -heer willen worden en een centrale rol willen spelen in de ontwikkeling en coördinatie van de Koffiesjop neem dan contact met ons op.

Meer informatie

Lidwine Tax, seniorencoach Incluzio, Lidwine.Tax@incluzio.nl, 06 574 444 92
Marian Krol, mantelzorgcoach Incluzio, mkrol@incluzio.nl, 06 271 534 86