Incluzio Leiden > Nieuws > Incluzio Leiden erkend als mantelzorgvriendelijke werkgever

Incluzio Leiden erkend als mantelzorgvriendelijke werkgever

Mantelzorgen doe je er vaak ‘even’ bij, naast je betaalde baan. Dat weten we hier bij Incluzio maar al te goed. We hebben immers een aantal mantelzorgcoaches in huis om inwoners te ondersteunen die mantelzorg verlenen.

Uit het onderzoek dat Werk&Mantelzorg vorig najaar gehouden heeft, is gebleken dat 40% van onze collega’s mantelzorger is en nog eens 25% is dat geweest. Voor al deze collega’s hebben we bij Incluzio Leiden enorm veel respect.

Erkenningsbord Mantelzorgvriendelijke

Daarom zetten we ons als werkgever in om de medewerkers die voor de combinatie werk en mantelzorg staan, te helpen. En voor deze rol hebben we officieel erkenning gekregen van Werk&Mantelzorg. Dit betekent dat we ons een mantelzorgvriendelijke werkgever mogen noemen. En daar zijn we onnoemlijk trots op!

Om te zorgen voor meer bekendheid rondom mantelzorg, de regelingen en het maatwerk hebben we een online magazine gelanceerd. Met als doel dat mantelzorg binnen onze organisatie bespreekbaar is en blijft, en onze collega mantelzorgers begrip en steun ervaren en er hierdoor in slagen om werk en mantelzorg op een goede manier te combineren.