Incluzio Leiden > Nieuws > Leidse Mantelzorgers vieren Dag van de Mantelzorg

Leidse Mantelzorgers vieren Dag van de Mantelzorg

‘Mantelzorgers, jullie, zijn onmisbaar voor Leiden. Ze verlenen onvoorwaardelijk hulp aan hun naasten die langdurig ziek zijn, een beperking hebben of andere hulp behoeven. Mantelzorgers doen dat vaak naast andere zorgtaken en/of een betaalde baan.’ Zo begon Julius Terpstra, wethouder Wonen, Bouwen en Welzijn zijn speech tijdens de Dag van de Mantelzorg in Leiden.

‘Tegelijkertijd kan de druk op mantelzorgers hoog zijn, Daarom helpen we jullie! Met praktische zaken, zoals een parkeervergunning voor mantelzorgers, maar we geven jullie ook graag de mantelzorgwaardering. En vandaag vieren we de Dag van de Mantelzorg.’

‘Het is gezellig en fijn om met elkaar te praten. Je herkent elkaars verhalen!’ aldus één van de aanwezige mantelzorgers. 

Het was een feestelijke middag waarbij mantelzorgers even de zorgen thuis konden laten. Ze genoten van een heerlijke lunch georganiseerd door Incluzio Leiden en muziek van muzikaal trio ’t Valies. De lunch werd uitgeserveerd door de Powervaders en vrijwilligster Alie van Huis van de Buurt Op Eigen Wieken.