Incluzio Leiden > Nieuws > Met Incluzio actief aan de slag

Met Incluzio actief aan de slag

“Op 1 juli is het dan eindelijk zo ver: dan start Incluzio samen met bewoners, vrijwilligers en de gemeente, met het bouwen aan een sterke sociale basis in ons mooie Leiden. Op zeven locaties, in verschillende wijken, kunt u terecht in de Huizen van de Buurt om kennis te maken. Daarnaast kunt u hier, zoals gebruikelijk, terecht voor een kopje koffie, verschillende dagactiviteiten, cultuuraanbod, advies en ondersteuning.

De buurtcoaches, vrijwilligerscoaches, seniorencoaches, mantelzorgcoaches, sociaal beheerders en buurtsportcoaches hebben er zin in. In alle Huizen van de Buurt gaat een enthousiast team van professionals aan de slag met actieve bewoners en zorgpartners om samen een nog leukere en betere buurt voor iedereen te maken. Natuurlijk gebeurt dit met veel aandacht en respect voor de goed werkende initiatieven die onze stad al heeft én de mensen die hier aan bijdragen.

Nieuwe teams

Incluzio gelooft erin dat de leefbaarheid en kwaliteit van straten, buurten en wijken in Leiden snel zal toenemen als er goed wordt samengewerkt met actieve bewoners in de stad. De kennis van de inwoners, gecombineerd met de kennis van de professionals uit de teams, geeft natuurlijk een hele mooie match. Zo bouwen zij met elkaar aan een samenleving waarin iedereen meetelt, meedoet en van betekenis is.

Welkom in de Huizen van de Buurt

In de afgelopen periode is Incluzio druk bezig geweest met het samenstellen van de teams met professionals. De teams zijn inmiddels gevormd en de Huizen van de Buurt zijn vanaf 1 juli gewoon weer open voor activiteiten op dezelfde tijdstippen die u gewend bent. U bent als inwoner of vrijwilliger van harte welkom om een kijkje te komen nemen en kennis te maken met zowel de nieuwe als de bekende gezichten van de organisatie.

Aan de slag als vrijwilliger?

Door iets voor een ander te doen bent u niet alleen waardevol voor een ander, maar óók voor uzelf. Meehelpen in de buurt kan op verschillende manieren. Sommige klussen zijn eenmalig, bijvoorbeeld iemand helpen op de computer of het helpen organiseren van een buurtfeest. Wilt u aan de slag als vrijwilliger? Dan maken wij vanaf 1 juli heel graag kennis met u op onze locatie. Het liefst persoonlijk, maar u kunt ons natuurlijk ook eerst even bellen met vragen of  opmerkingen.”

Contact

Heeft u vragen aan Incluzio? Neem dan contact op via leiden@incluzio.nl. Vanaf 1 juli bent u ook van harte welkom op één van de zeven locaties.

 

 

* Eerder verschenen in de Stadskrant gemeente Leiden week 26