Incluzio Leiden > Nieuws > Renovatie Huis van de Buurt Stevenshof

Renovatie Huis van de Buurt Stevenshof

Renovatie Huis van de Buurt Stevenshof

Het langverwachte moment is eindelijk aangebroken voor het Huis van de Buurt Stevenshof in Leiden, dat na 10 jaar voorbereidingen een broodnodige renovatie ondergaat. De Gemeente Leiden heeft in overleg met Incluzio, BplusC en wijkbewoners besloten tot een nieuwe indeling, waarbij een centrale ontvangsthal wordt gedeeld met BplusC. Deze renovatie omvat niet alleen een frisse nieuwe look, maar ook de vernieuwing en verduurzaming van alle installaties, waardoor het Huis van de Buurt klaar is voor de toekomst.

Tijdens de renovatie zullen de activiteiten zoveel mogelijk plaatsvinden aan de Trix Terwindtstraat 2, zodat de buurtbewoners kunnen blijven genieten van de diverse activiteiten die worden aangeboden. Tijdens de verbouwing kan er echter tijdelijke hinder ontstaan. We doen ons best om de overlast tot een minimum te beperken en zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de activiteiten en diensten zo veel mogelijk doorgang kunnen vinden.

Met de verwachting dat de renovatie medio juli voltooid zal zijn, kunnen we binnenkort een vernieuwd en bruisend Huis van de Buurt verwelkomen, dat een centrale ontmoetingsplek zal zijn voor de hele gemeenschap. De renovatie belooft een positieve impact te hebben op de buurt en we kijken uit naar de heropening van deze belangrijke locatie. Het gebouw zal een totaalfunctie vervullen in de wijk met een groot aanbod van sociale ondersteuning. Na de renovatie zijn de volgende organisaties te vinden in het gebouw: Sociaal Wijkteam, Jeugdteams, Centrum Jeugd en Gezin, SPL, SOL, Incluzio, BuZz, en BplusC.

Verwachte oplevering: half juli 2024.