Incluzio Leiden > Oog voor senioren

Oog voor senioren

Veel ouderen vinden het prettig om zo lang mogelijk in hun eigen huis en vertrouwende omgeving te blijven wonen. We ondersteunen daar graag bij. Bij Incluzio werken ervaren seniorencoaches en vrijwilligers die speciaal aandacht hebben voor ouderen. We komen graag langs voor een kopje koffie en een praatje, maar ook voor hulp bij bijvoorbeeld digitale zaken of het aanvragen van voorzieningen.

75+ huisbezoeken

Onze 75+ huisbezoeken hebben als doel met je mee te denken, en te kijken naar wat jij nodig hebt. We bieden een luisterend oor en horen graag wat je bezighoudt. Ben je tevreden over je leven? Of is er iets dat je wilt verbeteren? Samen kijken we naar wat we voor je kunnen betekenen. Meer informatie over de welzijnsbezoeken lees je hier.

Een maatje

Voel je je (nog) niet zo gemakkelijk bij het binnengaan van het Huis van de Buurt, maar wil je wel graag anderen ontmoeten? Wellicht kunnen we helpen bij het vinden van een maatje in de buurt. Je kunt hiervoor contact opnemen met de seniorencoach of vrijwilligerscoach uit het Huis van de Buurt bij jou in de wijk.

Bezoekdienst weduwen en weduwnaars

Voor bewoners die hun partner onlangs verloren zijn, hebben we de bezoekdienst weduwen en weduwnaars. Deze gratis bezoekdienst bestaat uit een groep vrijwilligers die zelf ook weduwe of weduwnaars is. Zij ondersteunen bij rouwverwerking en bieden een luisterend oor.

Het overlijden van een partner is een gebeurtenis die het hele leven op zijn kop zet. Niets is meer zoals het was. Vaak zijn jullie lang samen geweest en hebben jullie een leven met elkaar opgebouwd waarin jullie beiden een taakverdeling hadden. Ineens sta je er alleen voor. Er is niemand die bij thuiskomst aan je vraagt: ‘Hoe was het vandaag?’ Elk rouwproces is anders. Verdriet, boosheid en angst kan ook jou overvallen. Ook herinneringen en vragen komen naar boven. ‘Wie ben ik zonder de ander?’, ‘Hoe ga ik mijn leven weer vorm geven?’ en ‘Hoe ziet mijn toekomst eruit?’ zijn vragen waar  je misschien mee rondloopt. Waarschijnlijk kun je veel onderwerpen met jouw familie of vrienden bespreken maar misschien wil je ze niet teveel belasten, wonen ze ver weg of heb je het gevoel niet begrepen te worden. Na verloop van tijd gaat het leven voor de “buitenwereld” weer gewoon door. De extra aandacht die je kreeg, wordt minder en de omgeving denkt dat je het verder wel weer redt. Praten met een vrijwilliger kan dan prettig zijn. Zij weten uit ervaring hoe het is om een partner te verliezen en kunnen je misschien net het extra stapje vooruit geven.

Wil je gebruik maken van de bezoekdienst? Neem dan contact op met Wilhelmien Giessen, seniorencoach bij Incluzio Leiden. Wilhelmien is bereikbaar via e-mail of telefoon: 06 20 50 77 08.

Een Bakje Troost – Lotgenotengroep voor weduwen en weduwnaars

Naast de bezoekdienst weduwen en weduwnaars is er ook de lotgenotengroep Bakje Troost. Heb jij ook behoefte aan een bakje troost? Heb je iemand die je heel dierbaar is (partner, vader, oma, vriendin, …) verloren aan de dood? Zit je vast in je verdriet? Wil je er graag over praten? Voel je welkom in de lotgenotengroep van Bakje Troost! Je bent van harte welkom.

Graag maken wij vooraf kennis. De locatie, voor de afspraak ter kennismaking, spreken we na de aanmelding af. Meedoen en stoppen kan op elk moment. Als je mee wilt doen kun je een e-mail sturen naar: bakjetroost@gmail.com onder vermelding van je naam en telefoonnummer. Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.