Incluzio Leiden > Bezoekdienst weduwen en weduwnaars

Bezoekdienst weduwen en weduwnaars

Bezoek en begeleiding na overlijden van uw partner

Het overlijden van een partner is een gebeurtenis die het hele leven op zijn kop zet. Niets is meer zoals het was. Vaak zijn jullie lang samen geweest en hebben jullie een leven met elkaar opgebouwd waarin jullie beiden een taakverdeling hadden. Ineens sta je er alleen voor. Er is niemand die bij thuiskomst aan je vraagt: ‘Hoe was het vandaag?’

Elk rouwproces is anders. Verdriet, boosheid en angst kan ook jou overvallen. Ook herinneringen en vragen komen naar boven. ‘Wie ben ik zonder de ander?’, ‘Hoe ga ik mijn leven weer vorm geven?’ en ‘Hoe ziet mijn toekomst eruit?’ zijn vragen waar  je misschien mee rondloopt.

Waarschijnlijk kun je veel onderwerpen met jouw familie of vrienden bespreken maar misschien wil je ze niet teveel belasten, wonen ze ver weg of heb je het gevoel niet begrepen te worden. Na verloop van tijd gaat het leven voor de “buitenwereld” weer gewoon door. De extra aandacht die je kreeg, wordt minder en de omgeving denkt dat je het verder wel weer redt.

Praten met een vrijwilliger kan dan prettig zijn. Zij weten uit ervaring hoe het is om een partner te verliezen en kunnen je misschien net het extra stapje vooruit geven.

Voor wie zijn de bezoeken bedoeld

Het bezoek is bestemd voor diegene die een partner heeft verloren door overlijden.

Wie zijn de vrijwilligers

De vrijwilligers van de lotgenoten bezoeken zijn aangesloten bij Incluzio Leiden. Alle vrijwilligers zijn zelf weduwe of weduwnaar. Zij bieden een luisterend oor en kunnen zich inleven, aangezien zij het zelf hebben meegemaakt. Naast deze persoonlijke ervaring hebben alle vrijwilligers een training gevolgd op het gebied van rouwverwerking.

Kosten

Er zijn voor geen kosten verbonden aan deze bezoeken.

Foto van Wilhelmien Giessen

Aanmelden en dan?

Wil je gebruik maken van de bezoeken, dan neem je contact op met Wilhelmien Giessen, seniorencoach bij Incluzio Leiden. Wilhelmien is bereikbaar via e-mail of telefoon: 06 205 077 08

De coördinator van bezoek en begeleiding door lotgenoten neemt na jouw aanmelding contact met je op. Samen maak je een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Er wordt gekeken of jouw verwachtingen aansluiten met wat de vrijwilligers kunnen bieden. Daarna maken we afspraken over het vervolg.