Incluzio Leiden > Nieuws > Succesvol buurtevenement: Mors in beweging

Succesvol buurtevenement: Mors in beweging

Na heel wat voorbereidingen in samenwerking met studenten van het MBO-Rijnland en de gemeente Leiden was het afgelopen zaterdag zo ver: Mors in beweging!

Het ontstaan van deze middag en de samenwerking met de Gemeente is per toeval ontstaan, na een gesprek tussen buurtcoach Femke Bolding en Wijkreggiseur Mirjan van der Blom. Op het moment dat Femke de gemeente namelijk benaderde voor een vergunning voor een buurtevenement, kwam bij Mirjan het idee op om dit buurtevenement te combineren met de projectenmarkt die vanuit de gemeente al op de planning stond. Twee vliegen in één klap waarin informatie, cultuur en ontmoeten ook nog eens mooi samenkomen. Een mooi voorbeeld van buurtkracht. Zo gezegd, zo gedaan! Op zaterdag 2 juli vond het evenement Mors in beweging plaats in het park achter het buurthuis.

Het was een drukte van jewelste, er hing een ontspannen, gezellige sfeer en er was genoeg te doen voor jong en oud. Bewoners en samenwerkings-/netwerkpartners waren erg enthousiast over het evenement en het samenkomen van alle betrokkenen in de wijk. De naam ‘Mors in beweging’ kwam echt tot uiting afgelopen zaterdag, er was constant beweging en alles viel samen. Het prachtige weer heeft natuurlijk ook zijn steentje bijgedragen. Incluzio en de gemeente kijken met trots terug op deze mooie dag!