Incluzio Leiden > Nieuws > Zelf aan de slag met online trainingen via Incluzio Leiden!

Zelf aan de slag met online trainingen via Incluzio Leiden!

Woon je in de gemeente Leiden en wil je online aan de slag met jouw hulpvraag of een voor jou belangrijk onderwerp? Sinds kort bieden wij een groot online trainingsaanbod aan, in samenwerking met Gezondeboel.

Met een online training ga je direct aan de slag met een voor jou belangrijk onderwerp. Denk aan ‘opkomen voor jezelf’, ‘piekeren’, of ‘somberheid’. Maar hoe gaat zoiets in zijn werk? Vier vragen aan Lois Kreber, projectleider bij Incluzio Leiden over het nieuwe trainingsaanbod.

 

Wat is dat precies, een online training?

Een online training is een online cursus met alle relevantie informatie rondom een bepaald onderwerp. Het wordt ondersteund met filmpjes, animaties, achtergrondinformatie en praktische tips. In de training ga je aan de slag met korte opdrachten en vragenlijsten die je inzicht geven en je op weg helpen. Elke training is ontwikkeld in samenwerking met experts en ervaringsdeskundigen. Zo weten we zeker dat in de training de juiste onderwerpen worden behandeld. Een groot voordeel is dat je de training thuis kunt volgen, in jouw eigen tempo en op de momenten dat het jou uitkomt. Wij werken voor deze trainingen samen met Gezondeboel.

 

Hoe werkt dat dan?

Loop je tegen een probleem aan en wil je een online training proberen? Dan ga je naar ‘online trainingen’. Hier tref je het complete aanbod aan. Stel je hebt al een tijdje last van somberheid, omdat er veel problemen op je afkomen. Dan is het prettig om deze sombere gedachten tegen te gaan. Op onze website zie je een training staan die je hierbij helpt. Je klikt op de training en vervolgt de stappen die er staan.

 

Ik ondersteun iemand anders, is daar ook een training voor?

Zeker. We geven hier graag het voorbeeld van een inwoner van Leiden. Bij zijn zoon werd hoogbegaafdheid vastgesteld. Een training over ‘hoogbegaafdheid voor ouders’ gaf hem de juiste informatie over hoogbegaafdheid om op een goede manier met zijn zoon te communiceren. Zo zijn er meer trainingen voor verschillende doelgroepen. Bekijk vooral het aanbod eens.

 

Wat heeft Gezondeboel en positieve gezondheid hiermee te maken?

Wij geloven sterk in eigen regie en samenwerking. Ook als het gaat om onze ondersteuning aan inwoners. En natuurlijk vertrouwen we op onze eigen kennis, maar zeker ook op die van anderen. Samen bekijken we welke hulp noodzakelijk is en op welke manier. De trainingen van Gezondeboel passen perfect in onze visie waarin we de mens centraal zetten.

Onze aanpak heeft bovendien veel raakvlakken met Positieve Gezondheid. Dat is een visie en methodiek waarin het vermogen centraal staat om je aan te passen en je eigen regie te voeren. We kijken hierbij naar de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven. En we zien dat anders kijken vaak helpt. Zo kijken we naar wat iemand wél kan, in plaats van wat niet (meer) lukt. Dat zie je terug in de trainingen en in onze aanpak.

Bekijk het aanbod

Ga direct naar onze online trainingen en bekijk het aanbod.

Zelf aan de slag met online trainingen via Incluzio Leiden!