Incluzio Leiden > Wat we doen > Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgondersteuning; wat is dat eigenlijk? En wanneer ben je een mantelzorger?

U bent mantelzorger wanneer u een zorgtaak heeft voor uw moeder, vader, echtgenoot, kind met beperking of uw buurvrouw of buurman. Van een boodschap doen tot meegaan naar de huisarts, van het regelen van de financiën tot een dagelijks bezoek om eenzaamheid te voorkomen. U heeft deze zorgtaak en dat vindt u vaak gewoon, want dat hoort inmiddels bij uw leven.

Overbelasting ligt op de loer.

Naarmate u zelf ouder wordt of naarmate degene waar u een zorgtaak voor heeft verslechtert, wordt de zorgtaak steeds zwaarder. Het vraagt veel van u. Soms komt u niet meer toe aan uw eigen leven. U gaat minder naar de kapper, minder op bezoek bij vrienden, niet meer naar een voetbalwedstijd en het vissen en de kaartclubs schieten er ook bij in.

Wij hebben hier veel ervaring mee en komen daarover graag met u in contact. Komt u eens langs om er over te praten; wij hebben een goed luisterend oor. Ook kunnen wij uw belastbaarheid meten en met u zoeken naar verlichting.

Mantelzorgregelingen

Wij zijn goed op de hoogte van mantelzorgregelingen en verzorgen ook de jaarlijkse mantelzorgwaardering. Want uw zorg is van onschatbare waarde, daar ondersteunen wij u graag bij!

Aanvragen of verlengen mantelzorgverklaring

U kunt het aanvraagformulier ‘Mantelzorgverklaring’ invullen. Bij een nieuwe aanvraag neemt de mantelzorgcoach telefonisch contact met u op. Klik op onderstaande link (Aanvraagformulier Mantelzorgverklaring) om naar het aanvraagformulier te gaan.
> Aanvraagformulier Mantelzorgverklaring

Wilt u met ons in contact komen?

Neem contact op met een van onze mantelzorgcoaches via mantelzorgleiden@incluzio.nl of met de mantelzorgcoach in uw Huis van de Buurt.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven met informatie over mantelzorg?
Dat kan. Ongeveer 4 keer per jaar verschijnt er een nieuwsbrief. U kunt zich voor deze nieuwsbrief inschrijven via mantelzorgleiden@incluzio.nl.

Winkels in de buurt