Incluzio Leiden > Wat we doen > Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgondersteuning

Voor mantelzorgers in Leiden

Zorg jij voor iemand die langdurig ziek is, een beperking heeft of op een andere manier hulp behoeft? Dan ben je mantelzorger. De zorgtaak voor deze persoon is op je pad gekomen en onderdeel van je leven. Mantelzorg is heel divers, het gaat van een boodschap doen voor iemand tot aan het meegaan naar de huisarts, van helpen bij financiën tot aan een bezoek om eenzaamheid te voorkomen. Het is een mooie rol, maar kan ook ook veel van je vragen. Incluzio is er om je te ondersteunen bij jouw rol als mantelzorger. De mantelzorgcoaches van Incluzio Leiden gaan graag met je in gesprek over jouw mantelzorgsituatie. Zij bieden daarbij een luisterend oor, maar denken ook graag met je mee en kunnen ondersteuning bieden bij regeltaken.

Activiteiten

Elk half jaar organiseert Incluzio Leiden een activiteitenprogramma van mantelzorgers. Dit programma onder andere uit workshops, informatieavonden en bijeenkomsten met andere mantelzorgers om ervaringen uit te wisselen. Je bent van harte welkom om deel te nemen aan onze activiteiten. Bekijk het programma.

Jongeren tussen 4 en 24 jaar die opgroeien met een gezinslid dat langdurig ziek of verslaafd is, een beperking of psychische klachten heeft, worden jonge mantelzorgers genoemd. Voor hen hebben wij een speciaal aanbod:

Jongeren die opgroeien met zorg kunnen maandelijks even opladen in de Recharge Lounge. Meer informatie over de Recharge Lounge? Bekijk de flyer. Ook is er de Ik Zorg Voor-Waardering. Je kunt je aanmelden via dit formulier.

Contact

In contact komen met een van onze mantelzorgcoaches? Mail naar mantelzorgleiden@incluzio.nl of bel direct de mantelzorgcoach bij jou in de buurt. Je vindt het telefoonnummer van de mantelzorgcoach op onze website bij de Huizen van de Buurt. 

Wist je dat je voor een luisterend oor of een vraag over mantelzorg ook Mantelfoon Leiden kunt bellen? Mantelfoon Leiden is 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar voor mantelzorgers die een vraag hebben of hun verhaal willen doen. Bel gratis 0800 – 280 80 80, we helpen je graag!

Meer weten?

Wil je meer weten over een specifiek mantelzorgonderwerp? Klik op onderstaande links voor meer informatie over handige websites.