Incluzio Leiden > Wat we doen > Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgondersteuning; wat is dat eigenlijk? En wanneer ben je een mantelzorger?

U bent mantelzorger wanneer u een zorgtaak heeft voor uw moeder, vader, echtgenoot, kind met beperking of uw buurvrouw of buurman. Van een boodschap doen tot meegaan naar de huisarts, van het regelen van de financiën tot een dagelijks bezoek om eenzaamheid te voorkomen. U heeft deze zorgtaak en dat vindt u vaak gewoon, want dat hoort inmiddels bij uw leven.

Overbelasting ligt op de loer.

Naarmate u zelf ouder wordt of naarmate degene waar u een zorgtaak voor heeft verslechtert, wordt de zorgtaak steeds zwaarder. Het vraagt veel van u. Soms komt u niet meer toe aan uw eigen leven. U gaat minder naar de kapper, minder op bezoek bij vrienden, niet meer naar een voetbalwedstijd en het vissen en de kaartclubs schieten er ook bij in.

Wij hebben hier veel ervaring mee en komen daarover graag met u in contact. Komt u eens langs om er over te praten; wij hebben een goed luisterend oor. Ook kunnen wij uw belastbaarheid meten en met u zoeken naar verlichting.

Dag van de Mantelzorg 2021

In de week van 10 november vieren wij de Dag van de Mantelzorg in. Dan zetten wij de mantelzorgers in de schijnwerpers. Bent u mantelzorger of kent u er één? De gemeente Leiden nodigt u van harte uit. Bekijk hier het programma en meldt u aan.

Mantelzorgregelingen

Wij zijn goed op de hoogte van mantelzorgregelingen en verzorgen ook de jaarlijkse mantelzorgwaardering. Want uw zorg is van onschatbare waarde, daar ondersteunen wij u graag bij!

Aanvragen of verlengen mantelzorgverklaring?

Wanneer u in aanmerking wilt komen voor een Parkeervergunning voor mantelzorgers dan heeft u eerst een mantelzorgverklaring nodig. U kunt deze via het  aanvraagformulier ‘Mantelzorgverklaring’ aanvragen. Bij een nieuwe aanvraag neemt de mantelzorgcoach telefonisch contact met u op. Klik op onderstaande link (Aanvraagformulier Mantelzorgverklaring) om naar het aanvraagformulier te gaan.

Mantelzorgwaardering aanvragen?

De gemeente Leiden heeft grote waardering voor de inzet van mantelzorgers. Daarom geeft zij jaarlijks de mantelzorgwaardering. Ook in 2021 is dit het geval. Rond de Dag van de Mantelzorg in November zal de waardering via Incluzio Leiden uitgereikt worden. De waardering bestaat uit een VVV-bon ter waarde van € 50,00.

Aanmelden kan t/m 17 oktober via onderstaand formulier. Aanmeldingen die na 17 oktober binnenkomen schuiven door naar 2022.

Wilt u zich aanmelden als mantelzorger of in contact komen?

Vul dan het onderstaande formulier in. Wij schrijven u in bij Incluzio Leiden als mantelzorger en nemen indien gewenst contact met u op. Ook ontvangt u dan 4 x per jaar de mantelzorgnieuwsbrief.

U kunt de mantelzorgcoaches altijd rechtstreeks bereiken met een e-mail aan mantelzorgleiden@incluzio.nl of bellen met de mantelzorgcoach in uw Huis van de Buurt.

Mantelfoon Leiden

0800 2808080
(7 dagen per week / 24 uur per dag bereikbaar)

 

Zorgt u voor een ziek familielid, vriend of buur en loopt u ergens tegenaan? Voor al uw vragen en zorgen kunt u gratis de Mantelfoon Leiden bellen. Of het nu gaat om hele praktische vragen of om uw verhaal te doen. Wij nemen graag de tijd voor u en denken met u mee!