Incluzio Leiden > Wat we doen > Zinvolle daginvulling

Zinvolle daginvulling

Je dag invullen zoals jij dat wilt

Ben jij op zoek naar een passende invulling van je dag of wil je andere mensen leren kennen? Dat kan bij Incluzio Leiden. Of je nu op zoek bent naar een dagvullend programma of een aantal activiteiten per week. We vinden het vooral belangrijk dat je iets doet dat je leuk vindt en denken graag met je mee!

Voor ieder wat wils

Onze Huizen van de Buurt hebben een divers en ruim activiteitenaanbod, zo kun je jouw talenten ontdekken, nuttig bezig zijn, andere buurtbewoners ontmoeten en krijgt jouw dag meer structuur.

  • Zo bieden we activiteiten aan op basis van interesses en hobby’s zoals klaverjassen, schilderen, sjoelen of knutselen.
  • We hebben verschillende sport- en beweegactiviteiten zoals wandelen, Zumba, Tai-chi, Yoga of stoelgym.
  • En diverse activiteiten die in het teken staan van ontmoeting en een dagdeel duren zoals de Wijkkamer, Makkers, Ontmoetingskring of Buurtkamer waarbij er ook met elkaar wordt geluncht.

Benieuwd welke activiteiten er in jouw buurthuis plaatsvinden? Neem dan eens een kijkje in ons wijkprogrammaboekje en zie wat er allemaal mogelijk is.

Ondersteuning van de coördinator daginvulling

Heb je behoefte aan extra ondersteuning bij het vinden van een activiteit die bij je past of voelt de drempel te hoog om zelf de stap te zetten naar het Huis van de Buurt, dan kan één van onze coördinatoren daginvulling helpen.

Hoe werkt het?

We doen eerst een kennismakingsgesprek, dat kan in één van onze Huizen van de Buurt of thuis. Daarin bespreken we jouw behoeften en interesses en welke activiteiten mogelijk zouden passen. De coördinator daginvulling helpt bij het vinden van passende activiteiten, ondersteunt bij het deelnemen aan deze activiteiten én blijft als contactpersoon betrokken.

Je vindt het telefoonnummer van de coördinator daginvulling bij jou in de wijk op de pagina van de Huizen van de Buurt of stuur een e-mail naar activiteiten@incluzio.nl.

Incluzio Leiden beschikt ook over eigen vervoer, waaronder een rolstoelbus. Dit vervoer bieden we gratis aan. Informeer bij de coördinator daginvulling naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Voor professionals

Ben je als professional op zoek naar een daginvulling voor een cliënt? Of zoek je sociaal contact voor jouw cliënt om zijn of haar netwerk uit te breiden? Meedoen in het Huis van de Buurt kan op vele manieren, van deelnemen aan activiteiten, bewegen op niveau onder begeleiding van één van onze buurtsportcoaches tot vrijwilligerswerk met ondersteuning bij één van onze activiteiten. Voor een daginvulling is geen indicatie nodig en er is geen wachtlijst. Neem contact op via activiteiten@incluzio.nl.