Incluzio Leiden > Wat we doen > Vitaliteit en bewegen

Vitaliteit en bewegen

Een integraal sport- en beweegaanbod voor Leidenaren

Vitaliteit en bewegen zijn belangrijke aandachtspunten voor Incluzio Leiden. We werken samen met verschillende organisaties om zoveel mogelijk Leidenaren aan het bewegen te krijgen. Jong en oud, met beperking of zonder beperking, we zijn er voor iedereen. Ook als je een kleinere beurs hebt, kijken we graag samen met jou wat er mogelijk is. In iedere wijk zijn er buurtsportcoaches actief. De buurtsportcoaches maken een integraal sport- en beweegaanbod per wijk. Kijk voor de buurtsportcoach(es) bij jou in de wijk op onze pagina over de Huizen van de Buurt.

Verenigingen voor aangepast sporten

Heb je een beperking, maar zou je wel graag aangepast willen sporten/bewegen? Er zijn diverse verenigingen die aangepast sporten aanbieden in Leiden en omstreken. Deze tref je hier aan. Heb je vragen over de sport neem dan gerust contact op met Shireen, onze buurtsportcoach aangepast bewegen. Wil je graag begeleiding in het maken van een keuze? Ook dat is zeker mogelijk! Zij kan helpen om een passende sport voor je te vinden zodat je straks met plezier naar de vereniging kan gaan.

De Leidse Sporttuin

Sporten is voor iedereen!

De Leidse Sporttuin zijn wekelijkse naschoolse activiteiten waarbij de deelnemers kennis kunnen maken met verschillende sporten en spelen. Elke laatste week van een schoolperiode voor de vakantie krijgen de deelnemers een workshop van een Leidse sportvereniging/-club. Zo leren de deelnemers de basis van de sport en spelen. De Leidse Sporttuin vindt plaats op maandag van 15.00 – 16.00 uur, woensdag van 14.00h – 15.00 uur en donderdag van 15.00 – 16.00 uur.

Naast het sporten kunnen de deelnemers onder leiding van partnerorganisatie SOL huiswerkondersteuning krijgen. Neem hiervoor contact op met Celsa Waisvisz via cwaisvisz@solnetwerk.nl.

Wil jij lekker bewegen en kennismaken met verschillende sporten en spelen? Doe dan mee met De Leidse Sporttuin. Neem voor meer informatie contact op met buurtsportcoach Stefan Gilbert via sgilbert@incluzio.nl of op telefoonnummer 06 42 48 45 13.

Het Volwassenenfonds en Jeugdfonds

Ben jij 18 jaar of ouder en blijft er geen geld over om mee te doen aan activiteiten als zwemles, muziekles, fitness, voetbal, theater- of dansles? Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald voor volwassenen die leven rond het bestaansminimum. Onze buurtsportcoaches kunnen je helpen om aanspraak te maken op het fonds. Schroom niet om hen te vragen wat ze voor je kunnen betekenen.

Ook voor kinderen is er een fonds: het Jeugdfonds Sport & Cultuur. In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op voetbal, streetdance, judo, zwemles of muziekles. Deze kinderen sporten en spelen vaak alleen. Het Jeugdfonds vindt dat (samen) sporten voor ieder kind mogelijk moet zijn en is er daarom om de contributie of het lesgeld te betalen voor kinderen waarvan de ouders minder te besteden hebben. Vraag de buurtsportcoach bij jou in de wijk naar de mogelijkheden.