Incluzio Leiden > Wat we doen > Vitaliteit en bewegen

Vitaliteit en bewegen

Meer energie, een goed gevoel over jezelf en meer contact met andere bewoners uit de buurt. Sport en beweging helpt u verder!

Onze buurtsportcoaches stimuleren jong en oud te bewegen door tal van activiteiten aan te bieden.

Samen met u zorgen zij voor een aanbod van sport en bewegen in uw wijk die bij uw persoonlijke situatie past. Van wandelclubs tot turnen, van dansen tot gymnastiek.

Neem voor meer informatie contact op met de buurtsportcoach in uw Huis van de Buurt.

Verenigingen voor aangepast sporten

Er zijn diverse verenigingen die aangepast sporten aanbieden in Leiden en omstreken. Deze tref je hier aan.

Heb je vragen over de sport neem dan gerust contact op met Shireen, onze coach aangepast bewegen. Wil je graag begeleiding in het maken van een keuze? Ook dat is zeker mogelijk! Zij kan helpen om een passende sport voor je te vinden zodat je straks met plezier naar de vereniging kan gaan.

De Leidse Sporttuin

Sporten is voor iedereen!

Bij de “De Leidse Sporttuin” zijn wekelijkse na schoolse activiteiten waarbij de deelnemers kennis kunnen maken met verschillende sporten die worden aangeboden door lokale sportverenigingen. Elke 4 weken bieden 2 sportverenigingen een sportactiviteit aan. Zo leren de deelnemers de basis van de sport. Daarnaast kunnen deze kinderen verschillende sporten proberen om erachter te komen welke sport bij ze past. Elke woensdag middag kunnen kinderen van groep 5 t/m groep 8 meedoen met “De Leidse Sporttuin”.

Een groot deel van de kinderen beweegt te weinig en is niet lid van een sportvereniging. Via de Leidse Sporttuin helpen we kinderen om meer te bewegen, verschillende sporten te proberen en is doorstromen naar een vereniging makkelijker. Elke 4 weken worden er 2 nieuwe sporten aangeboden en kunnen kinderen op een laagdrempelige manier kennis maken met deze sporten. Naast het sporten zullen we vanaf het nieuwe schooljaar (2021-2022) van start gaan met huiswerkondersteuning die vanuit de organisatie SOL wordt georganiseerd. Zo kunnen kinderen in een veilige en rustige omgeving aan school werken. Op 7 april 2021 openen we De Leidse Sporttuin en zijn alle kinderen en ouders welkom. Tijdens de opening kunnen de kinderen meedoen met de aangeboden activiteiten en de ouders zijn welkom voor een bakje koffie of thee.

Vanaf 14 april 2021 vind je De Leidse Sporttuin iedere woensdag van 14.00 uur tot 16.00 uur op de velden van LV Roodenburg.

Wil jij iedere week sportief bezig zijn? Zit jij nog niet op een sport en wil jij verschillende sporten leren kennen? Dan is De Leidse Sporttuin wat voor jou en schrijf je nu in!