Incluzio Leiden > Wat we doen > Verlies en rouw

Verlies en rouw

Heb jij ook behoefte aan een bakje Troost? Heb je iemand die je heel dierbaar is (partner, vader, oma, vriendin, …) verloren aan de dood? Zit je vast in je verdriet? Wil je er graag over praten? Voel je welkom in onze lotgenotengroep!

Bakje Troost

Met ondersteuning van Incluzio nodigen wij je heel graag uit om een ‘BAKJE TROOST’ met ons te drinken. Graag maken wij vooraf kennis. De locatie, voor de afspraak ter kennismaking, spreken we na de aanmelding met je af. Meedoen en stoppen kan op elk moment.

Als je mee wilt doen kun je een e-mail sturen naar:

bakjetroost@gmail.com
Geef je naam en telefoonnummer aan ons door. Dan nemen wij snel contact met je op.

Tot gauw!

(Deelnemen is kosteloos)

Bezoekdienst weduwen en weduwnaars

Voor bewoners die hun partner onlangs verloren zijn, hebben we de bezoekdienst weduwen en weduwnaars. Deze gratis bezoekdienst bestaat uit een groep vrijwilligers die zelf ook weduwe of weduwnaars is. Zij ondersteunen bij rouwverwerking en bieden een luisterend oor. Deze bezoekdienst start 1 jaar na het overlijden van de partner.

Het overlijden van een partner is een gebeurtenis die het hele leven op zijn kop zet. Niets is meer zoals het was. Vaak zijn jullie lang samen geweest en hebben jullie een leven met elkaar opgebouwd waarin jullie beiden een taakverdeling hadden. Ineens sta je er alleen voor. Er is niemand die bij thuiskomst aan je vraagt: ‘Hoe was het vandaag?’ Elk rouwproces is anders. Verdriet, boosheid en angst kan ook jou overvallen. Ook herinneringen en vragen komen naar boven. ‘Wie ben ik zonder de ander?’, ‘Hoe ga ik mijn leven weer vorm geven?’ en ‘Hoe ziet mijn toekomst eruit?’ zijn vragen waar  je misschien mee rondloopt. Waarschijnlijk kun je veel onderwerpen met jouw familie of vrienden bespreken maar misschien wil je ze niet teveel belasten, wonen ze ver weg of heb je het gevoel niet begrepen te worden. Na verloop van tijd gaat het leven voor de “buitenwereld” weer gewoon door. De extra aandacht die je kreeg, wordt minder en de omgeving denkt dat je het verder wel weer redt. Praten met een vrijwilliger kan dan prettig zijn. Zij weten uit ervaring hoe het is om een partner te verliezen en kunnen je misschien net het extra stapje vooruit geven.

Wil je gebruik maken van de bezoekdienst?

Neem dan contact op met Erna ten Broeke, seniorencoach bij Incluzio Leiden. Erna is bereikbaar via e-mail of telefoon: 06 20 19 94 67.

Aanwezig op dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00-17.00 uur in Huis van de Buurt Stevenshof • Trix Terwindtstraat 4 • 2331 GW  Leiden