Incluzio Leiden > Wat we doen > Valpreventie

Valpreventie

Sta stevig, voorkom vallen

Benieuwd hoe groot uw kans is om te vallen? Doe de snelle test en ontdek wat u kunt doen om stevig te blijven staan. Na het invullen krijgt u direct te zien wat uw valrisico is en wat voor stappen u kunt nemen en welke ondersteuning u kunt krijgen.

Wij vragen aan het einde eventueel gegevens om contact met u op te nemen, zodat we u verder kunnen helpen. U bent niet verplicht deze gegevens in te vullen. Wij gebruiken de gegevens alleen voor de hiervoor bestemde doeleinden zoals verder informeren over valpreventie via de mail, of contact opnemen voor verdere ondersteuning en doorverwijzing naar de juiste organisatie.

Valpreventie

Natuurlijk willen we allemaal zo lang mogelijk gezond en zelfstandig blijven, zodat we kunnen genieten van de dingen die voor ons belangrijk zijn. Een val kan dit geluk in één klap veranderen, zelfs als u fit en vitaal bent. Wist u dat jaarlijks zo’n één miljoen 65-plussers vallen?

Vanaf dit jaar worden er in de Gemeente Leiden door Incluzio gratis valpreventiecursussen aangeboden om vallen zoveel als mogelijk te voorkomen. Het team van Incluzio en verschillende zorgpartners staan klaar om u te ondersteunen en te adviseren over de mogelijkheden om dit risico te verminderen.

Door de test kunt u ontdekken wat u kunt doen om stevig te blijven staan. Zo kunt u de dingen blijven doen die u leuk én belangrijk vindt, zoals de boodschappen, fietsen of op bezoek bij familie.

Komt u er niet uit? De medewerkers van Incluzio staan voor u klaar. Loop binnen in één van de Huizen van de Buurt of bel 088 298 79 14.