Incluzio Leiden > Wat we doen > Opleidingen en leren in de praktijk

Opleidingen en leren in de praktijk

Wist je dat je via Incluzio Leiden een opleiding kunt volgen of in de praktijk werkervaring kunt opdoen? Met ons project BIRDS leiden we je op voor een baan in de zorg. Wijkleren staat voor leren in de praktijk. Een uitgebreid programma waarna je vrijwilligerswerk kunt doen, een praktijkverklaring kunt behalen en/of aansluitend een opleiding via BIRDS kunt volgen.

BIRDS

Met het BIRDS-project biedt Incluzio Leiden een betaalde MBO 1 en/of MBO 2 opleiding bij het mboRijnland. Ons doel: inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans bieden om hun perspectieven op betaald werk in de zorg te vergroten. We werken voor het project nauw samen met DZB Leiden, BuZz Leiden en mboRijnland. Incluzio Leiden begeleidt de deelnemers naar en tijdens stage, bij vragen over school, huiswerkbegeleiding, taalles, fietsles en diverse workshops gericht op sociale vaardigheden.

Leren in de praktijk! Dat kan via Wijkleren. 

Wijkleren is een samenwerking tussen gemeente Leiden, DZB (projectleider), BuZz, Incluzio en mboRijnland. Door een gericht, persoonlijk en haalbaar leer- en/of werkplan te maken, bieden we inwoners met problemen op meerdere (leef)gebieden graag nieuwe kansen om te participeren. Dit doen we d.m.v. coachingsgesprekken, deelname aan activiteiten, (vrijwilligers)werk, praktijkleer-/werktraject met als doel het behalen van een praktijkverklaring. Na Wijkleren kunnen inwoners doorstromen naar gerichte cursussen en opleidingen (zie ook BIRDS).