Incluzio Leiden > Wat we doen > Faciliteren van ontmoeting

Faciliteren van ontmoeting

Voel je welkom bij onze Huizen van de Buurt

Samen voor een betere buurt? Dat begint met ontmoeting! We werken samen met bewoners en lokale ondernemers om een zo breed mogelijk aanbod aan te bieden aan de bewoners in de Leidse buurten. Hierin spelen onze Huizen van de Buurt een belangrijke rol. In onze Huizen van de Buurt en Buurtontmoetingsplekken (BOP) ontmoeten buurtbewoners elkaar. Een veilige plek binnen een vertrouwde omgeving waar mensen terecht kunnen met vragen. Álle bewoners zijn altijd welkom. Nieuwe en oude bewoners, van jong tot oud. Alle locaties zijn toegankelijke ontmoetingsplekken waar je kunt meedoen aan activiteiten en vrijwilligerswerk. Ook kun je terecht voor informatie of advies. Of kom gewoon langs voor een praatje en een warm kopje koffie. Kortom, voel je thuis in onze Huizen van de Buurt!

Vind een Huis van de Buurt of buurtontmoetingsplek bij jou in de buurt!
Een Goede Buur

Een Goede Buur is er voor jou. Voor een kop koffie en een goed gesprek, hulp bij het invullen van (digitale) formulieren of voor praktische vragen over bijvoorbeeld activiteiten in de buurt of vrijwilligerswerk. Loop gerust eens binnen tijdens het inloopmoment bij jou in de buurt.

Maandag 9.00 – 11.00 uur
Dinsdag 9.00 – 11.00 uur
Donderdag 13.00 – 15.00 uur

Meer informatie over Een Goede Buur vind je hier.

Ontmoetingscafé’s

Bij Incluzio Leiden organiseren we ook regelmatig diverse ‘café’s’. Dat zijn momenten waarop groepen met een gedeelde zorg of interesse samenkomen. Wat we doen tijdens zo een café verschilt. De ene keer nodigen we een gastspreker uit om iets te vertellen over een bepaald onderwerp, een andere keer doen we gezellig een activiteit met elkaar om juist even niet bezig te zijn met ieders zorgen. Er is altijd ruimte om ervaringen uit te wisselen en contacten te leggen met de andere aanwezigen.

We organiseren regelmatig een:

  • Mantelzorgcafé
  • Vrijwilligerscafé
  • Alzheimercafé
Buurtinitiatief opzetten? De buurtcoach denkt graag mee!

Wil je graag een wandelgroep starten in de wijk? Wil je graag samen met andere buurtbewoners iets opzetten om de buurt schoon te houden? Of heb je een ander goed idee voor een activiteit bij jou in de buurt? Onze buurtcoaches helpen je graag om je idee handen en voeten te geven. Een buurtcoach kan bijvoorbeeld ondersteunen bij het opstellen van een plan, meedenken over de financiering of je helpen bij het aanvragen van een vergunning of vinden van een geschikte locatie.

Ruimte huren

Wil je een ruimte huren voor een eenmalige of terugkomende activiteit? Neem contact op met de sociaal beheerder van het Huis van de Buurt bij jou in de wijk. Je vindt de contactgegevens op de pagina van het Huis van de Buurt. Bel of mail gerust voor de mogelijkheden of loop een keertje binnen!